MENU

Nieuwsbericht 18 september 2017

De vakjury is bekend

Wat doet de vakjury?

Alle ondernemers die groen licht krijgen voor hun plan kunnen meedingen voor de extra prijs. Naast stemmen van het publiek, zal een deskundige vakjury zich over de inzendingen buigen. Alle ideeën zullen worden beoordeeld op basis van de vijf criteria en het financiële plan. Tijdens de prijsuitreiking op 7 november (tijdens de Promotiedagen) worden de 3 winnaars bekend gemaakt door wethouder Ton Schroor. Op hen staat een prijs van in totaal € 15.000 te wachten. Deze prijs komt bovenop de financiering die zij voor hun plan krijgen.

 

Wie zit in de vakjury?

De vakjury bestaat uit drie professionals uit verschillende werkvelden met ieder zijn eigen kijk op (sociaal) ondernemerschap. Samen combineren ze expertise op het gebied van overheid, sociaal ondernemerschap en ondernemerschap met een MVO+ doelstelling.

Elly Pastoor

Elly is voormalig wethouder in Groningen en tegenwoordig parttime wethouder in de gemeente Grootegast. Zij heeft vanuit haar portefeuilles Sociale Zaken en Economische Zaken ervaring met zowel maatschappelijke als economische vraagstukken.

Als maatschappelijk ondernemer is ze sinds jaar en dag aanjager en ontwikkelaar van sociale en duurzame innovatieve projecten, met name gericht op groepen in achterstandsposities.

Verder is zij bestuurlijk betrokken bij diverse (maatschappelijke) ondernemingen. Zo is zij helemaal lyrisch over Stichting Nieuw Nabuurschap (waarvan zij bestuurslid is) waar ±30 hoogopgeleide mensen met een psychiatrische aandoening werken vóór mensen met een psychiatrische aandoening.

Sociaal ondernemerschap is voor haar dan ook ‘bekend terrein’. Zij zat niet voor niets in de initiatiefgroep van de eerste Social Impact Day, hét evenement dat geheel gericht is op sociaal ondernemen en de groei hiervan in Noord-Nederland. Dit jaar zit ze in het Comité van Aanbeveling.

 

Merel Rumping

Merel Rumping werkt voor ProPortion als business incubator, van waaruit ze LegBank initieerde, een sociaal ondernemend initiatief om de toegang tot prothesezorg in ontwikkelingslanden te vergroten.

Met LegBank won zij diverse awards en kreeg zij de kans om met Bill Gates te sparren. Zij was daarnaast jurylid bij de SocialAdVenture Award van Cordaid, en heeft de Groningse Ondernemers Challenge geadviseerd hoe de selectiecriteria in te richten volgens de richtlijnen van sociaal ondernemerschap.

Ze heeft een Master degree in internationale betrekkingen met een focus op bedrijfsethiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze tot Alumnus van het Jaar 2016 is verkozen. Ook studeerde ze ‘Sciences Politiques’ in Frankrijk.

In haar vrije zingt zij graag met haar Portugese fado-ensemble Palpita.

Anrico Maat

Anrico is ondernemer en mede-eigenaar van Maripaan Groep, een holding met 15 Jumbo-supermarkten in Groningen en omgeving (zijn compagnon Paul Papo vind je bij Inspiratie). Maripaan Groep gaat verder dan de reguliere waarden van Jumbo. Zo doet hij veel aan ondernemen op een sociale manier. Jumbo brengt resterend voedsel naar de Voedselbank, neemt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan én heeft een goededoelenstichting (Maripaan Teaming) waaraan zowel klanten als personeel geld kunnen doneren voor een door hen bepaald goed doel.

 

Fred Dalebout

Fred is ondernemer en mede-eigenaar van de Martini Hotel Group, een ambitieus horecabedrijf met 7 ondernemingen in Groningen, Haren en Zuidlaren. De Martini Hotel Group heeft MVO hoog in het vaandel staan; zo is er bij het ontwerp van De Rietschans in Haren goed nagedacht over een lage ecologische footprint en wordt er bijvoorbeeld niet meer op gas gekookt maar uitsluitend op inductie. De onderneming is sociaal betrokken en was dit voorjaar nog mede-organisator van het benefiet Midsummer Music on the Lake, waarbij de opbrengsten van verloting en fooienpot gedoneerd werden aan 2 goede doelen.

Deel dit bericht

Geinspireerd?

Zo zie je: je kan op zo veel verschillende manieren iets bijdragen aan de maatschappij. Als je ook deel wilt uitmaken van het sneeuwbaleffect, meld je dan hieronder aan!

Meld je aan