MENU

Hoe werkt het?

Als je als ondernemer meedoet aan de Challenge, is het belangrijk te weten dat je er niet alleen voor staat. Let op: het is nog niet bekend of er in 2018 weer een Challenge komt. Informatie hierover krijg je als eerste via deze website!

1. Een idee

Heb je een goed idee dat maatschappelijke meerwaarde heeft, nuttig is voor meerdere mensen en partijen en ook op de lange termijn uitgevoerd kan worden? Ben je bovendien ondernemer? Dan kun je meedoen aan de Groningse Ondernemers Challenge.

Zoek je inspiratie? Kijk dan eens hier. Heb je geen idee, maar wil je wel graag iets doen? Ook dan kun je meedoen. We denken graag met je mee.

 

2. Een voorstel

Zodra jij je idee, initiatief of wens hebt ingestuurd, nemen wij contact met je op voor een persoonlijk gesprek. Samen kijken we naar jouw plan en hoe dat past bij de criteria van de Challenge. We denken met je mee zodat je weet waarmee je nog aan de slag moet en wat je het beste in je voorstel kunt schrijven. We hanteren hiervoor bepaalde criteria. Na het insturen van je definitieve voorstel krijg je een reactie van ons of je plan door kan gaan (of moet worden aangescherpt).

3. Maatschappelijke marketing

Goedgekeurde voorstellen krijgen:

  • een professionele fotosessie op locatie van jou en je (sociale) werkzaamheden
  • een pagina op onze website

 

De foto’s worden ingezet op diverse kanalen en jij mag ze ook voor jezelf gebruiken. Je komt dan in onze galerij te staan, tussen alle andere ondernemers die meedoen aan de Challenge.

 

4. Financiering

De Gemeente Groningen investeert mee in je plan, op voorwaarde dat je zelf de helft investeert. Hoe meer ideeën met impact we hiermee in de lucht kunnen helpen, hoe beter!

5. Publiek stemt mee

Elke ondernemer die deelneemt kan gedurende een bepaalde periode stemmen verzamelen. Via de site kan worden gestemd door bijvoorbeeld klanten, bekenden en stadjers. De meest populaire en veelbelovende initiatieven worden extra uitgedaagd om zich aan de vakjury te presenteren. Tijdens de eerste editie koos de vakjury de tien beste voorstellen uit en werden daar op basis van het stemmen nog twee aan toegevoegd. In totaal waren er dus twaalf finalisten die kans maakten op 3 x €5.000,- extra financiering.

6. Winnen

Uiteindelijk winnen de drie initiatieven die het grootste verschil maken dus een extra prijs. Deze extra prijs werd door wethouder Ton Schroor uitgereikt. Maar: de prijs is natuurlijk niet het doel. De maatschappelijke meerwaarde maakt van ons allemaal winnaars. Zo werken we mee aan een niet meer te stoppen sneeuwbaleffect.

Criteria voor je idee

Impact

Voor welk sociaal probleem is jouw idee een oplossing?
Op welk vlak draagt jouw idee bij dat de stad socialer wordt?

Draagvlak

Wie zit er op je idee te wachten?
Met wie ga je samenwerken?
Welke partijen zijn enthousiast over je idee?

Duurzaam

Hoe kun je je idee langdurig inbedden in je bedrijfsvoering?
Hoe kun je je initiatief voortzetten, ook nadat de start-investering stopt?
Welk verdienmodel zit achter je idee?

Schaalbaar

Hoe kan jouw idee ook elders in de stad worden uitgerold?
Hoe kun je het idee vergroten?

Nieuw

Wat maakt dat jouw idee nieuw is voor jouw bedrijf?
Welke nieuwe dienst/evenement of klantenkring wil je met je idee bereiken?
In hoeverre is je idee innovatief qua aanbod in de stad?

Budget

Je kunt de helft van jouw begroting meegefinancieerd krijgen.
In een persoonlijk gesprek lichten we graag de richtlijn hiervoor toe.

Meedoen?

Op dit moment kun je je niet aanmelden voor de Groningse Ondernemers Challenge. De editie van 2017 is afgelopen, en het is nog niet bekend of er volgend jaar een nieuwe editie komt. Hou dus de site en social media goed in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief!