MENU

Hoe werkt het?

Hoe gaat alles in zijn werk, als je meedoet met de Groningse Ondernemers Challenge? Hieronder beschrijven we per stap zo precies mogelijk wat je kunt verwachten.

De inschrijving voor de Groningse Ondernemers Challenge 2018 is gestart! Schrijf je in onderaan de pagina. Als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

1. Een idee

Heb je een goed idee dat maatschappelijke meerwaarde heeft op het gebied van armoede, gezondheid of eenzaamheid? Is het daarnaast nuttig voor meerdere mensen en partijen en ook op de lange termijn uitvoerbaar? Én ben je ondernemer? Dan kun je meedoen aan de Groningse Ondernemers Challenge.

Heb je nog geen idee, maar wil je wel graag iets doen? We denken graag met je mee, dus schroom niet je aan te melden. Eerst even wat inspiratie opdoen?  Kijk dan eens bij de deelnemers van vorig jaar.

2. Een voorstel

Zodra jij je idee, initiatief of wens hebt ingestuurd, nemen we contact met je op. Samen kijken we naar je plan en hoe dat past binnen de criteria van de Challenge (zie onder). Hierna weet je waarmee je aan de slag moet. Je stuurt je uitgewerkte, definitieve voorstel in, wij beoordelen het en laten je weten of je voor (een deel van de) financiering in aanmerking komt.

Tijdens de uitvoering zullen we je ondersteunen met workshops en advies: zo maak jij zo veel mogelijk impact!

3. Financiering

De Gemeente Groningen investeert maximaal 50% in je plan, de andere 50% regel jij zelf. Dit kan door zelf te financieren, maar ook door bijvoorbeeld partners te vinden. Zo staat je plan nog sterker.

4. Maatschappelijke marketing

Goedgekeurde voorstellen krijgen:

  • een professionele fotosessie op locatie van jou en je (sociale) werkzaamheden
  • een bedrijfspagina op onze website
  • ansichtkaarten, verspreid door de hele stad

De foto’s worden ingezet op diverse kanalen en jij mag ze ook voor jezelf gebruiken. Je komt dan in onze galerij te staan, tussen de andere deelnemers.

5. Publiek stemt mee

Elke deelnemer kan gedurende een bepaalde periode stemmen verzamelen voor zijn/haar plan via onze website. Jouw pagina, waar je plan en het tot dan behaalde resultaat beschreven staan, krijgt namelijk een stemknop. De deelnemer die de meeste publieksstemmen krijgt, wint €1000,-!

6. Winnen

Op basis van de criteria en het bijbehorende beoordelingsformulier, komen er tien voorstellen uit de bus, die gaan strijden om de 1e, 2e en 3e plaats. De vakjury kiest de drie initiatieven die het grootste verschil maken. Zij winnen een geldprijs: extra financiering, te besteden aan het project. Deze  prijzen worden door wethouder Ton Schroor uitgereikt tijdens een groot evenement in Groningen.

Dus: eyes on the prize, maar dit is natuurlijk niet het belangrijkst. Het daadwerkelijk oplossen van problemen rondom armoede, eenzaamheid en gezondheid is het ware doel van deze Challenge!

Criteria voor je idee

Impact

Is jouw idee een oplossing voor een sociaal probleem op het gebied van armoede, eenzaamheid of gezondheid?
Op welk vlak draagt jouw idee bij dat de stad socialer wordt?

Draagvlak

Wie zit er op je idee te wachten?
Met wie ga je samenwerken?
Welke partijen zijn enthousiast over je idee?

Ondernemend

Hoe kun je je idee langdurig inbedden in je bedrijfsvoering?
Hoe kun je je initiatief voortzetten, ook nadat de start-investering stopt?
Welk verdienmodel zit achter je idee?

Schaalbaar

Hoe kan jouw idee ook elders in de stad worden uitgerold?
Hoe kun je het idee vergroten?

Nieuw

Wat maakt dat jouw idee nieuw is voor jouw bedrijf?
Welke nieuwe dienst/evenement of klantenkring wil je met je idee bereiken?
In hoeverre is je idee innovatief qua aanbod in de stad?

Budget

Je kunt de helft van jouw begroting meegefinancierd krijgen.
In een persoonlijk gesprek lichten we graag de richtlijnen hiervoor toe.

Vertel ons je idee!

Stuur je idee uiterlijk 3 juni 2018 in. Wij helpen je bij het opzetten, het vermarkten en het groeien van je idee!

Meld je aan